Olay, 5 Ocak Pazartesi günü öğle saatlerinde Ilgaz ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sanal kumar bağımlılığı nedeniyle maddi sıkıntılar yaşayan ve mal varlığını kaybeden 37 yaşındaki Şafak Çelik, bir binanın 5’inci katından atlayarak hayatına son verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, tüm müdahalelere rağmen Çelik’i kurtaramadı. Çelik’in cenazesi, dün öğle saatlerinde ilçeye bağlı Süleyman Hacılar köyünde toprağa verildi.
“Uyuşturucudan Kurtuldum Ama Kumardan Kurtulamadım”
Şafak Çelik’in olaydan önce çektiği ve yaşadığı maddi sıkıntıları anlattığı video, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Videoda beden eğitimi öğretmeni olduğunu belirten Çelik, bir süredir psikolojik sorunlar nedeniyle çalışmadığını ifade ederek, sanal kumar yüzünden ailesinin tüm birikimini kaybettiğini söyledi. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulduğunu ancak kumar bağımlılığından kurtulamadığını dile getiren Çelik, ailesinden helallik istedi.
İlçe Halkı Derinden Üzüldü
Ilgaz’da yaşayan Mevlüt Toprakcı ise yaşanan olayın ilçe halkını derinden sarstığını belirterek, sanal kumarın özellikle gençler ve aileler üzerinde yıkıcı etkiler bıraktığını söyledi. Toprakcı, sanal kumara erişimin çok kolay hale geldiğine dikkat çekerek, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

