Petrol-İş’ten kritik hamle: Gübretaş’ta grev ilanı asıldı

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Gübretaş işvereninin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya yanaşmaması üzerine fabrikada grev ilanını duyurdu.

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Gübretaş işvereninin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya yanaşmaması üzerine fabrikada grev ilanını duyurdu.

Arabulucu Sürecinden Sonuç Çıkmadı, Grev Kararı Alındı

Petrol İş Sendikası’nın örgütlü olduğu gübre fabrikası Gübretaş’ta bir süredir devam eden ve arabulucuya taşınan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine sendika, grev kararı alarak süreci yeni bir boyuta taşıdı.

Başkan Yetişoğlu İşçilerle Birlikte İlanı Astı

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, sendika üyeleriyle birlikte Gübretaş fabrikasına giderek işçilere yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ardından Yetişoğlu ve işçiler, “Gübretaş vatandır” yazılı pankartı açarak alkışlar ve sloganlar eşliğinde işyeri yemekhanesine yürüdü ve grev ilanını buraya astı.

“Amacımız Grev Değil, Hakkımızı Almak”

Grev ilanının ardından işçilere hitap eden Başkan Nesimi Yetişoğlu, sürecin masada çözülmesinden yana olduklarını vurgulayarak işverene çağrıda bulundu. Yetişoğlu, “2025-2026 yıllarını kapsayan iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu döneminde de anlaşma sağlanamayan Gübretaş işyerinde bugün itibariyle grev ilanımızı asmış bulunuyoruz. Biz bu fabrikanın, üretimin sürekliliğinden yanayız ama sözleşme sürecindeki takvim gereği grev ilanını astık. Bugün bir başlangıç, sesimizi duyurma günüdür. İşverenimize bir kez daha sesleniyoruz; derdimiz grev yapmak değil, grevin adını dahi anmak istemeyiz ama Gübretaş işçisinin de sesinin duyulması, hakkının teslim edilmesi gerekir. Gelin masada müzakere ile bu sözleşmeyi imzalayalım, bu işi masada bitirelim!” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version