Özgür Özel yönetimindeki Yeni Parti’de grup başkanvekilleri belli oldu

Yeni Parti'nin ilk Kurucular Kurulu toplantısında yönetim kadrosu netleşti. Özgür Özel liderliğindeki partide grup başkanvekilliği görevlerine Ali Mahir Başarır, Murat Emir ve Gökhan Günaydın getirildi.

Son dakika... İşte ana muhalefet partisinin yeni lideri!

Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından kuruluş sürecini tamamlayan Yeni Parti, ilk Kurucular Kurulu toplantısını gerçekleştirerek parti yönetimini şekillendirdi. Toplantıda hem TBMM’deki görev dağılımı hem de Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri karara bağlandı. Yeni Parti’nin kuruluş aşamasında, Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte toplam 91 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak yeni siyasi oluşuma katılmıştı. Kuruluş evraklarının İçişleri Bakanlığı’na sunulmasının ardından parti yönetimi ilk resmi toplantısını yaptı.

TBMM Grup Başkanvekilleri Görevlerine Devam Edecek

Kurucular Kurulu toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup yönetimi de netleşti. Yeni Parti’de grup başkanvekilliği görevleri şu isimlere verildi:

Söz konusu üç isim, CHP çatısı altında yürüttükleri grup başkanvekilliği görevlerini Yeni Parti bünyesinde de sürdürecek.

Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri Açıklandı

Toplantıda ayrıca Yeni Parti’nin Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi. Kurulda şu isimler yer aldı:

Teşkilatlanma ve Meclis Çalışmaları Gündemde

İlk yönetim kadrosunun belirlenmesiyle birlikte Yeni Parti’nin önümüzdeki dönemde teşkilatlanma faaliyetlerine hız vermesi ve TBMM’deki siyasi çalışmalarını yeni yapılanma doğrultusunda sürdürmesi bekleniyor. Partinin ilerleyen süreçte il ve ilçe teşkilatlarının oluşturulmasına yönelik adımlar atacağı öngörülüyor.

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version