İşte o tarihi ayrılışın tüm detayları:
“HERKES KENDİSİNE YAKIŞANI YAPIYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi’ni 47 yıl sonra birinci parti yapmalarına rağmen hukuksuz bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarını yineleyen Özgür Özel, binadan çıkışı sırasında kendisini bekleyen yoğun basın ordusunun sorularını yanıtladı. Yaşanan tahliye sürecine ve parti içindeki diğer kanadın hamlelerine sitem eden Özel, “Söyleyecek çok şey var ancak tek bir cümle kuracağım; bu süreçte herkes kendisine yakışanı yapıyor. Yaşanan tüm bu tablodan dolayı çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.
“BABA OCAĞINA BİR DAHA KİMSENIN EL UZATAMAYACAĞI ŞEKİLDE GERİ DÖNECEĞİM”
Genel merkez ana kapısından yürüyerek çıkan ve kendisini bekleyen parti otobüsüne doğru ilerleyen Özgür Özel, bu ayrılışın bir son olmadığını, aksine daha güçlü bir geri dönüşün başlangıcı olduğunu vurguladı. Mücadeleyi meydanlara taşıyacaklarının sinyalini net bir şekilde veren Özel, adeta bir manifesto niteliğindeki şu sözlerle genel merkeze veda etti:
“Şimdi buradan çıkıyorum. Ancak herkes çok iyi bilsin ki; bu baba ocağına, bir daha hiç kimsenin elini uzatamayacağı şekilde, çok daha güçlü bir şekilde geri gelmek üzere çıkıyorum. Mücadelemiz yeni başlıyor.”

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Özgür Özel ve beraberindeki heyetin partiden ayrılmasının ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ve ekibinin polis eşliğinde binaya girip girmeyeceği merak konusu oldu. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı, zaman zaman su şişelerinin havada uçuştuğu CHP Genel Merkezi önündeki tansiyon ve taraftarların gergin bekleyişi üst seviyede devam ediyor. Ankara kulislerini hareketlendiren bu tarihi günün tüm sıcak gelişmelerini anbean aktarmaya devam edeceğiz.

