Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Cambro Özay işyerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, uzun süren anlaşmazlığın ardından mutlu sonla tamamlandı. 8 Mayıs’ta başlaması beklenen grev, sendika ve işveren temsilcilerinin 1 Mayıs sabahına kadar süren yoğun müzakereleri sonucunda engellendi. Yaklaşık 12 saatlik kritik görüşmelerin ardından taraflar, işçilerin lehine önemli kazanımlar içeren bir anlaşmaya vardı.
İşçi Maaşlarına Rekor Zam
Yeni dönem toplu iş sözleşmesi, Cambro Özay’da çalışan toplam 62 işçinin yüzünü güldürdü. Yapılan anlaşmaya göre, işçilerin maaşlarına yüzde 105 oranında rekor bir zam uygulandı. Bu zamla birlikte, işçilerin ortalama net maaşı 35 bin 700 TL’den dikkat çekici bir artışla 73 bin 361 TL’ye yükseldi. Ayrıca, sözleşmenin ikinci yılı için belirlenen ücret zammı, enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 olarak kararlaştırıldı.
Sosyal Haklarda Kayda Değer Artış
Maaş zammının yanı sıra, yeni toplu iş sözleşmesi çalışanların sosyal haklarında da önemli iyileştirmeler içeriyor. İşçilere tamamlayıcı sağlık sigortası hakkı tanınırken, diğer sosyal haklarda ise yüzde 61 ile yüzde 400 arasında değişen oranlarda artışlar sağlandı.
İşçiler ve Sendika Memnun
Ulaşılan bu anlaşma, hem Cambro Özay işçileri hem de Petrol-İş Sendikası temsilcileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Uzun süren müzakerelerin ardından gelen bu olumlu sonuç, iş barışının korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.