Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, kuvvetli meteorolojik gelişmelerde renk kodlarıyla uyarı sistemi hayata geçirilmişti. Bu kapsamda beklenen toz taşınımı için aralarında Kocaeli‘nin de bulunduğu 10 ile sarı uyarı yapıldı.
Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam edeceği, batı kesimlerinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi bekleniyor.
10 İl için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan verilere göre, aralarında 10 il için sarı renkli uyarı yapıldı. O iller şu şekilde sıralandı: Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Muğla.
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

