Melih Gökçek soruşturmasında kritik tarih belli oldu

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Gökçek 4 Eylül’de savcılığa gidecek.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Soruşturma dosyasında şüpheli olarak yer alan Gökçek’in, 4 Eylül 2026 Cuma günü saat 16.00’da savcılığa giderek ifade vermesi bekleniyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın, yurt dışındaki şirketlere kayıt dışı para aktarıldığı yönündeki iddialar üzerine başlatıldığı belirtiliyor.

GÖKÇEK SAVCILIKTA ŞÜPHELİ SIFATIYLA DİNLENECEK

Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan İbrahim Melih Gökçek için tarih ve saat de belli oldu. Edinilen bilgilere göre Gökçek, 4 Eylül Cuma günü saat 16.00’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gidecek. Gökçek’in burada Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen dosya çerçevesinde şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağı bildirildi.

SORUŞTURMA 29 AĞUSTOS’TA RESEN BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Ağustos’ta yaptığı açıklamayla Melih Gökçek hakkında resen soruşturma başlatıldığını kamuoyuna duyurmuştu. Soruşturmanın merkezinde, yurt dışında bulunan şirketlere kayıt dışı para transferi yapıldığı yönündeki iddialar bulunuyor. Savcılık tarafından söz konusu iddiaların araştırılması amacıyla inceleme başlatılmıştı.

GÖKÇEK İDDİALARI REDDETTİ

Hakkındaki iddialara daha önce yanıt veren Melih Gökçek ise yurt dışında mal varlığı bulunduğu ve kayıt dışı para aktarımında bulunduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi. Gökçek, kamuoyuna yaptığı açıklamalarda kendisine yöneltilen söz konusu iddiaları reddetti.

ABB 7 AĞUSTOS’TA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Soruşturma süreci devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de Gökçek hakkında dikkat çeken bir açıklama gelmişti. ABB, 1 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, Melih Gökçek ile bazı yakınları hakkında daha önce suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Belediyenin açıklamasına göre suç duyurusu, 7 Ağustos tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosuna yapıldı.

GÖZLER 4 EYLÜL’E ÇEVRİLDİ

Melih Gökçek’in şüpheli sıfatıyla vereceği ifade nedeniyle soruşturmada gözler 4 Eylül Cuma gününe çevrildi. Savcılıktaki ifade işleminin ardından dosyanın seyri ve soruşturma kapsamında araştırılan iddialara ilişkin yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

 

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version