İzmit Mehmet Ali Paşa Camii’nin ev sahipliği yaptığı bu manevi buluşmaya katılım oldukça yoğundu. Programa; Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kocaeli Engelsiz Umut Platformu Başkanı Hüseyin Yılmaz, Aşk-ı Niyâz Mûsikî Derneği Başkanı Arif Ustacık, AK PARTİ İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İLAHİLER GÖNÜLLERİ FETHETTİ
Program, kulakların ve gönüllerin pasını silen manevi bir müzik ziyafetiyle devam etti. Konuk sanatçı Kemalcan Ergün ve Aşk-ı Niyaz Musiki Topluluğu’nun o feyizli Muharrem ayı iklimine uygun olarak seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler, camiyi dolduran cemaate ve özel misafirlere huzur dolu anlar yaşattı.
ÖZEL BİREYLERDEN KUTSAL EMANETLERE DUYGU DOLU ZİYARET
Gönülleri mest eden ilahi dinletisinin ardından programın en hüzünlü ve anlamlı kısmına geçildi. Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin özel öğrencileri ve aileleri, asırlardır titizlikle korunan ve İslam aleminin en büyük değerlerinden olan Kutsal Emanetleri yakından görme ve ziyaret etme şerefine nail oldular. Özel bireylerin mukaddes emanetler karşısındaki heyecanı ve duygusal anları görülmeye değerdi.
“YETMİŞ İKİ DİLLİCE” SÖYLEŞİSİ VE SAKAL-I ŞERİF İLE SON BULDU
Manevi atmosferi taçlandıran bir diğer etkinlik ise edebiyat ve fikir dünyasından oldu. Yazar Doç. Dr. Ali Cancelik, gerçekleştirdiği “Yetmiş İki Dillice” başlıklı derin ve ufuk açıcı söyleşisiyle dinleyicilerden tam not aldı. İslam’ın hoşgörü ve kardeşlik dilinin anlatıldığı söyleşinin ardından program, vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti ve edilen dualarla birlikte huzur içinde sona erdi.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

