Anıtpark’ta kırmızı-siyah şölen
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) sergilediği muazzam performansın ardından İzmir’de oynanan baraj/final karşılaşmasını kazanarak adını yeniden profesyonel lige yazdıran Gölcükspor, ilçeye şampiyon unvanıyla ayak bastı. Kırmızı-siyahlı ekibin 3. Lig’e yükselmesiyle birlikte şampiyonluk kupası Gölcük’e gelirken, ilçede adeta yer yerinden oynadı. İzmir’deki tarihi zaferin hemen ardından kupayı alan futbolcular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyelerini taşıyan takım otobüsü, ilçenin kalbi konumundaki Anıtpark Meydanı’nda binlerce taraftar tarafından karşılandı.
Kahramanlar sahneye tek tek çıktı
Hodri Meydan ve kırmızı-siyahlı taraftar gruplarının organize ettiği kutlama programında yüzlerce meşale aynı anda ateşlenirken, Anıtpark adeta bir festival alanına döndü. Kurulan dev platformda sahneye tek tek davet edilen futbolcular, teknik direktör ve kulüp personeli, taraftarların yoğun sevgi seli ve tezahüratları altında kupayı havaya kaldırdı. 5 yıllık profesyonel lig hasretini bitiren şampiyon kadronun her bir üyesi, taraftarlarla birlikte şampiyonluk marşlarını tek bir ağızdan seslendirdi.
Kent protokolü şampiyonluk coşkusuna ortak oldu
Tarihi kutlama programına Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, AK Parti Kocaeli eski Milletvekili, eski belediye başkanı ve Gölcükspor’un eski kulüp başkanlarından Mehmet Ellibeş başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti temsilcisi, protokol üyesi, eski yöneticiler ve binlerce sivil vatandaş katılım sağladı. Programda söz alan protokol üyeleri, bu şampiyonluğun sadece sportif bir başarı olmadığını, tüm ilçeyi tek bir çatı altında birleştiren muazzam bir birlik ve beraberlik örneği olduğunu dile getirdi.
“Asıl büyük kutlama bayram sonrasında”
Kürsüden taraftarlara ve takıma hitap eden Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, sezon boyunca inanılmaz bir karakter koyarak mücadele eden futbolcuları ve yönetimi tebrik ederken, Kaymakam Müfit Gültekin ise bu şampiyonluğun tüm Gölcük halkına çok büyük bir gurur ve vizyon yaşattığını ifade etti. Öte yandan kulüp yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada, Anıtpark’taki bu ilk buluşmanın bir ön kutlama olduğu, asıl büyük ve tüm şehri kapsayacak şampiyonluk organizasyonunun bayram sonrasında çok daha geniş ve görkemli bir katılımla gerçekleştirileceği müjdelendi. 5 yıl sonra yeniden profesyonel lige adını yazdıran Gölcükspor’da, kutlamaların ardından gözler vakit kaybetmeden 3. Lig’de ses getirecek güçlü kadro planlamasına çevrildi.

