Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteoroloji raporları doğrultusunda 28-30 Ağustos tarihleri arasında Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde orman yangını riskinin en üst seviyeye çıkacağını açıklayarak vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
”Kritik 3 Gün” İkazı
Sosyal medya hesabı üzerinden “Orman yangınları açısından kritik 3 gün” başlığıyla bir açıklama yayımlayan Bakan Yumaklı, bölgedeki hava şartlarının yangına son derece elverişli olduğuna dikkat çekti. Yumaklı, beklenen kuvvetli rüzgar, yüksek sıcaklık ve düşük nem ikilisinin yangın riskini ciddi oranda artırdığını vurguladı.
Vatandaşlara Hayati Çağrı: “Ateş Yakmayın, Şüpheli Durumu Bildirin”
Ormanların korunması adına alınması gereken basit ancak hayati önlemleri sıralayan Yumaklı, şu uyarılarda bulundu:
- Ormanlık bölgelerde ve bu alanların çevresinde hiçbir surette ateş yakılmamalı.
- Kuru otların bulunduğu alanlara sigara izmariti veya yanıcı maddeler atılmamalı.
- Anız ve bahçe atığı yakma işlemlerine kesinlikle ara verilmeli.
- En ufak bir duman veya şüpheli hareketlilik görüldüğünde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmalı.
”En Büyük Gücümüz Vatandaşımızın Duyarlılığı”
Orman teşkilatının sahadaki mücadelesine değinen Bakan Yumaklı, yeşil vatanı korumadaki en temel unsurun tedbir olduğunun altını çizdi. Devletin tüm imkanlarıyla teyakkuzda olduğunu belirten Yumaklı, yangınları engellemenin en etkili yolunun toplum bilinci ve bireysel hassasiyetten geçtiğini ifade etti.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

