Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün 86 yaşında yaşamını yitiren annesi Refika Cantürk, İzmit’te düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Fevziye Camii’nde gerçekleştirilen törene siyaset, bürokrasi, akademi ve iş dünyasından çok sayıda isim katılarak Cantürk ailesinin acısını paylaştı.
FEVZİYE CAMİİ’NDE SON VEDA
Yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybeden Refika Cantürk için bugün İzmit Fevziye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Cantürk ailesinin yakınlarının yanı sıra Kocaeli protokolünden çok sayıda isim saf tuttu. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve kardeşleri, camide kendilerine iletilen taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının tamamlanmasının ardından Refika Cantürk’ün naaşı Bağçeşme Mezarlığı’na götürüldü. Cantürk, burada dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KOCAELİ PROTOKOLÜ CANTÜRK AİLESİNİ YALNIZ BIRAKMADI
Refika Cantürk’ün cenaze töreni Kocaeli’nin farklı kesimlerinden geniş katılıma sahne oldu. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş ve Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız’ın yanı sıra Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Mehmet Akif Yılmaz törende yer aldı. Yeni Parti Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Prof. Dr. Muhip Kanko ile İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da cenazeye katılarak Cantürk ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
BELEDİYE BAŞKANLARI DA CENAZEYE KATILDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe de Refika Cantürk’ün cenazesinde hazır bulundu. Törene ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berna Abiş, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Semih Akgün, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve İSU Genel Müdürü Ali Sağlık katıldı.

SİYASET VE İŞ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM
Ak Parti Kocaeli eski Milletvekili İlyas Şeker, Ak Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, MHP Kocaeli İl Başkanı Enes Emengen, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Kamil Şirin, BBP İl Başkanı Metehan Küpçü, Ak Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak ve Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar da cenaze töreninde Cantürk ailesinin yanında yer aldı. Haldız Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Macit Haldız, Haldız Grup Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Haldız ve Veli Haldız, Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut da törene katılan isimler arasında bulundu. Refika Cantürk’ün son yolculuğunda dernek başkanları, Kocaeli Üniversitesi’nin akademik ve idari personeli ile Cantürk ailesinin çok sayıda yakını da hazır bulundu.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
