4 ilde eş zamanlı baskın
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör örgütü DHKP/C soruşturması çerçevesinde; örgütün ‘Grup Yorum, TAYAD ve Mahalle Alan’ gibi açık alan yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik düğmeye basıldı. İstanbul’da 19, Hatay’da 2, Ankara’da 1 ve Kocaeli’de 1 kişi olmak üzere toplam 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Güvenlik güçlerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 20 kişi yakalanırken, 3 şüphelinin firari olduğu belirlendi.
Kültür merkezinde örgütsel dokümanlar ele geçirildi
Soruşturma kapsamında 20 Nisan tarihinde, Şişli’de bulunan İdil Kültür Merkezi’nde örgüt ideolojisi doğrultusunda toplantı yapıldığı tespiti üzerine adreste arama yapıldı. Yapılan incelemelerde çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konulduğu bildirildi.
8 şüpheli cezaevine gönderildi
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 12’si hakkında mahkemece adli kontrol kararı verildi. Aralarında Kocaeli’den gözaltına alınan ismin de bulunduğu değerlendirilen operasyon süreci sonucunda, 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

