Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi, örgütlenme sürecini yeni tamamladığı Nippon Paint işyerinde ilk toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerini zaferle noktaladı. İşverenle masaya oturan sendika, tarihi bir anlaşmaya imza attı. Yeni sözleşmeyle birlikte Nippon Paint işçilerinin aylık ortalama net maaşı 110 bin lira seviyesine yükseldi.
Sendika Başkanı Gelişmeyi Sosyal Medyadan Duyurdu
Büyük kazanımlarla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinin detaylarını Petrol İş Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek ilan etti. Kırmızıçiçek sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları kaydetti;
” Yeni örgütlendiğimiz #NipponPaint işyerinde, üyelerimizin tam onayı ve memnuniyetiyle yürüttüğümüz toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başarıyla sonuçlandırarak sözleşmemizi imzaladık. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ücretler, ikramiyeler ve sosyal haklar alanında önemli kazanımlar elde ettik. Nippon Paint işçisi üyelerimize sendikamız saflarına hoş geldiniz diyor; imzalanan toplu iş sözleşmesinin başta üyelerimiz olmak üzere sendikamıza, işyerine ve tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyoruz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”
İlk Sözleşmede Yüzde 34 Zam ve Geniş Sosyal Haklar
Nokta Gazetesi’nden Emirhan Akman’ın aktardığı bilgilere göre, taraflar arasında ilk kez yürütülen TİS müzakerelerinde işçi lehine çok önemli maddeler karara bağlandı. Sözleşme kapsamında daha önce yılda 1 kez ödenen prim sayısı 4’e çıkarıldı.
Ücretlere yapılan yüzde 34 oranındaki zammın ardından, işçilerin eline geçecek ortalama ücret net 110 bin lirayı buldu. Maaş artışının yanı sıra işçilerin sosyal haklarında da ciddi iyileştirmeler yapıldı; yakacak, aile, çocuk, bayram ve erzak yardımları gibi kalemler de sözleşme güvencesi altına alındı.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
