Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KOCAELİ’DEKİ DEV FİRMALARA SORUŞTURMA!

Rekabet Kurumu, MDF üreticisi 12 firma ile sektörel dernek MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği hakkında soruşturma başlattı. Firmal içinde Kocaeli’de kurulu dev şirketlerde bulunuyor. Rekabet Kurumu, MDF üreticisi 12 firma ile sektörel dernek MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği hakkında soruşturma başlattı. Şirketler, rekabet ihlali yapmakla suçlanıyor. Hakkında soruşturma açılan firmalar arasında, Kocaeli’de kurulu

Rekabet Kurumu, MDF üreticisi 12 firma ile sektörel dernek MDF

Rekabet Kurumu, MDF üreticisi 12 firma ile sektörel dernek MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği hakkında soruşturma başlattı. Firmal içinde Kocaeli’de kurulu dev şirketlerde bulunuyor.

Rekabet Kurumu, MDF üreticisi 12 firma ile sektörel dernek MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği hakkında soruşturma başlattı. Şirketler, rekabet ihlali yapmakla suçlanıyor. Hakkında soruşturma açılan firmalar arasında, Kocaeli’de kurulu Yıldız Sunta Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İth. İhr. ve Tic. A.Ş., Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. ve yine fabrikası Kocaeli’de bulunan Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. yer aldı. Rekabet Kurumu’nun konu ile ilgili sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: “MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği ile Yonga Levha ve MDF Pazarında Faaliyet Gösteren 12 Teşebbüs Hakkında Soruşturma Açıldı. Yonga levha ve MDF pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşmak suretiyle fiyat artırıp artırmadıklarının tespiti amacıyla re’sen yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 01.11.2018 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; – MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği – Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. – Çamsar Orman Ürünleri Tic. ve San. A.Ş. – Yıldız Sunta Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İth. İhr. ve Tic. A.Ş. – Divapan Entegre Ağaç Panel San. Tic. A.Ş. – AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. – Orma Orman Mahsulleri İntegre San. ve Tic. A.Ş. – Starwood Orman Ürünleri A.Ş. – Çamsan Ordu Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. – Çamsan Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. – Teverpan MDF Levha Sanayii ve Ticaret A.Ş. – Gentaş Genel Metal San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 18-41/654-M sayı ile karar verdi.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Kocaeli,
Sıradaki Haber SEDAŞ’tan ormanlara 4500 fidan ile