Kocaeli’de zehir tacirlerine darbe: Çok sayıda tutuklu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde, uyuşturucu ticareti ve kullanımına yönelik büyük bir darbe indirildi. Çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İşte detaylar…

ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDELER VE HASSAS TERAZİ ELE GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu madde imalatı, ticareti ve kullanımıyla mücadelesini aralıksız sürdüren narkotik polisleri, teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yapılan aramalarda; 297 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 1 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 1 gram esrar, 1 gram metamfetamin ve uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN 5 ZANLI TUTUKLANDI

Operasyonlar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şüpheliler hakkında vakit kaybetmeden adli işlem başlatıldı. Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan E.O., Y.B.M., M.Y., D.Ö. ve H.A. isimli 5 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 5 zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 ŞÜPHELİ HAKKINDA “KULLANICI” İŞLEMİ YAPILDI

Aynı operasyonlar kapsamında gözaltına alınan diğer 3 şüpheli hakkında ise Türk Ceza Kanunu’nun 191. maddesinde yer alan “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak” suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı. Bu 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version