Türkiye’nin farklı bölgelerinde son günlerde yaşanan olayların ardından eğitim kurumlarının güvenliği yeniden gündeme gelirken, Kocaeli’de okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilişkin iddialar kamuoyunda merak konusu oldu.
Eğitim-Sen’den İş Bırakma Çağrısı
Türkiye’de yaşanan eğitimde şiddet olaylarına tepki gösteren Eğitim-Sen, iş bırakma çağrısında bulundu. Açıklamada,
Dün Siverek’te bugün de Maraş’ta okullarda yaşanan şiddet olaylarından dolayı 15 Nisan iş bırakma kararımızın ardından, 16-17 Nisan olmak üzere iki gün daha iş bırakma kararı aldık. Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaşam nöbetine başladık. Tüm üyelerimizi en kısa zamanda MEB önündeki nöbete katılmaya çağırıyoruz.
dendi.
Kocaeli’de Okullar Tatil Mi?
Yetkili kurumlardan edinilen bilgilere göre, Kocaeli genelinde 16 Nisan Perşembe günü için okulların tatil edildiğine dair herhangi bir resmi karar bulunmuyor. Buna göre kentte eğitim-öğretim faaliyetleri planlandığı şekilde devam edecek.
Öğrenciler, veliler ve eğitimciler arasında gündeme gelen “okullar tatil mi?” sorusu netlik kazanırken, yetkililerden aksi yönde yeni bir açıklama yapılmadığı sürece Kocaeli’deki tüm okulların açık olacağı bildirildi.
Öte yandan sosyal medyada ve bazı paylaşımlarda yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı, resmi duyurular dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği ifade ediliyor.
