Jandarma asayiş ekipleri geçit vermedi
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, kent genelinde huzur ve güven ortamının sağlanması, gençlerin zehirlenmesinin önüne geçilmesi amacıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde suçları ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. İstihbarat ve asayiş çalışmaları neticesinde teknik takibe alınan bir aracın uyuşturucu madde taşıdığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.
TEM Otoyolu’nda abluka!
Siber ve fiziki takip destekli yürütülen çalışmalar neticesinde, şüpheli araç 11 Haziran 2026 tarihinde TEM Otoyolu Dilovası Gişeleri mevkiinde jandarma asayiş ekiplerince durduruldu. Güvenlik çemberine alınan araçta narkotik köpeklerinin de katılımıyla hummalı bir arama faaliyeti icra edildi. Yapılan detaylı aramalar sonucunda, aracın gizli bölmelerine saklanmış tam 10.000 gram (10 kilo) Skunk adı verilen uyuşturucu madde ele geçirildi.
Zehir taciri hakkında adli işlem başlatıldı
Uyuşturucu maddelere jandarma ekipleri tarafından el konulurken, olaya karışan şüpheli 1 şahıs olay yerinde kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan zehir taciri, gerekli sorgu ve adli işlemlerin yapılması amacıyla ivedilikle jandarma komutanlığına götürüldü. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’ndan operasyona ilişkin yapılan resmi açıklamada, “Suç ve suçlu ile mücadelemiz aralıksız ve kararlılıkla devam ediyor” ifadelerine yer verilerek uyuşturucu şebekelerine göz açtırılmayacağının mesajı net bir şekilde verildi.

