Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de sazan sarmalı operasyonu!

Kendilerini “uzman çavuş” olarak tanıtan şüpheliler, sahte ilanlarla vatandaşları kandırdı; operasyonlarda lüks araçlar, altın ve dijital materyaller ele geçirildi

Kendilerini “uzman çavuş” olarak tanıtan şüpheliler, sahte ilanlarla vatandaşları kandırdı;

Adana’da, gayrimenkul satışlarını hedef alan ve “Sazan Sarmalı” yöntemiyle 5 kişiyi milyonlarca lira dolandıran organize suç şebekesi, polis operasyonuyla çökertildi

 

 

DOLANDIRDIKTAN SONRA MESAJ ATMIŞ

Mağdurlar, parayı gönderdikten kısa süre sonra şüphelilerden gelen “Ağabey sizi dolandırdım, yurt dışına çıkacağım. Birbirinize zarar vermeyin” mesajıyla dolandırıldıklarını fark etti.

görsel

KENDİNİ UZMAN ÇAVUŞ OLARAK TANITTI

Olay, Seyhan ilçesinde oturan 48 yaşındaki S.G.’nin dairesini 2 milyon 300 bin TL’ye satmak için internetten ilan vermesiyle başladı. İlan kısa sürede kendini “uzman çavuş” olarak tanıtan 31 yaşındaki İ.T.’nin dikkatini çekti. Evi ailesi için almak istediğini söyleyen İ.T., aslında dairenin fotoğraflarını kopyalayarak başka bir sosyal medya hesabında aynı evi 1 milyon 900 bin TL’den satışa çıkardı.

gkpoglg

“AĞABEY SİZİ DOLANDIRDIM, HAKKINIZI HELAL EDİN”

Sahte ilanı gören 55 yaşındaki M.T., İ.T. ile iletişime geçti. İ.T., Malatya’da görev yaptığını ve tapu işlemlerini babasının yürüteceğini öne sürerek tarafları tapu dairesinde buluşturdu. M.T., devir işlemleri öncesi parayı şüphelinin verdiği hesaba yatırdı. Ancak S.G., ödemenin kendi hesabına yapılması gerektiğini söyleyince dolandırıcılık ortaya çıktı. Tam o sırada M.T.’nin telefonuna “Ağabey sizi dolandırdım, yurt dışına çıkacağım, birbirinize zarar vermeyin, hakkınızı helal edin” mesajı geldi.

5 MAĞDURDAN TOPLAM 7 MİLYON TL ALMIŞ

Şikayet üzerine Siber Suçlarla Mücadele ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Yapılan incelemelerde, dolandırıcılığın İ.T., 25 yaşındaki D.Ö. ve 36 yaşındaki H.T.’nin liderliğinde 35 kişilik bir çete tarafından organize edildiği belirlendi. Aynı yöntemle 5 mağdurdan toplam 7 milyon TL alındığı, paranın bir kısmının kripto varlıklara, geri kalanının ise altına çevrildiği tespit edildi.

KOCAELİ‘DE DE OPERASYON DÜZENLENDİ

Polis, Adana merkezli olarak İstanbul, Mersin, Batman, Şanlıurfa, Kırklareli, Gaziantep, Kocaeli, Nevşehir ve Osmaniye’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda çetenin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Suçtan elde edilen gelirle alınmış olabileceği değerlendirilen 9 lüks otomobil, yaklaşık 1,5 milyon TL değerinde altın ve ziynet eşyası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyetteki ifadelerde şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. İ.T. ve D.Ö.’nün de aralarında bulunduğu 24 kişi tutuklanırken, H.T. ile 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde gece saatlerinde eşiyle tartışan 42 yaşındaki kadın,
Sıradaki Haber Kavga cinayetle sonlandı: Eşini bıçaklayarak öldürdü