Olay, Derince Cumhuriyet İlkokulu’nda meydana geldi. İddialara göre, 10 yaşındaki bir kız öğrenci, Ramazan ayının gelişiyle birlikte ilk kez oruç tutmaya niyetlendi ve bu özel günü manevi bir bağlılıkla karşılamak adına okula başörtüsü takarak gitti. Ancak küçük öğrenci, sınıfa girdiğinde beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.
AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Sınıf öğretmeni Gülşen Ö.’nün, öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle uyardığı ve ardından dersten çıkardığı ileri sürüldü. Yaşanan durumun ardından mağdur öğrencinin ailesi vakit kaybetmeden resmi kurumlara şikayette bulundu. Olayın sosyal medyada ve yerel basında geniş yankı bulması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili makamlar hızla inceleme başlattı.
BAKANLIK TALİMATIYLA AÇIĞA ALINDI
Kamuoyunda büyük tepki toplayan olayın ardından yapılan ilk incelemeler sonucunda, öğretmen Gülşen Ö. hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından açığa alınma kararı verildi. Yetkililer, eğitim kurumlarında kişisel hak ve özgürlüklere yönelik müdahalelerin titizlikle incelendiğini belirtti.

