İşte detaylar…
TİTİZ TAKİP SONUÇ VERDİ
7 Nisan tarihinde Beşiktaş’ta meydana gelen silahlı saldırının ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı. Yürütülen geniş çaplı soruşturma neticesinde, saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla doğrudan veya dolaylı olarak bağlantısı bulunan bir şebeke deşifre edildi. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarla 32 şahıs gözaltına alındı.
ADRESLERDEN ADETA CEPHANELİK ÇIKTI
Şüphelilerin ikamet ettikleri adreslerde yapılan detaylı aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Operasyon kapsamında el konulan materyaller şunlar:
-
Ruhsatsız ve kurusıkı tabancalar,
-
Havalı tüfek ve çok sayıda mühimmat,
-
Çok miktarda dijital materyal ve yasaklı yayın.
DİJİTAL VERİLER MERCEK ALTINDA
Ele geçirilen dijital materyallerin, saldırının planlanma aşaması ve olası diğer bağlantıların gün yüzüne çıkarılması amacıyla siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından incelemeye alındığı bildirildi. Yasaklı yayınların ise şahısların ideolojik bağlantılarını netleştirmek adına soruşturma dosyasına eklendiği öğrenildi.
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLİYOR
Gözaltına alınan 32 şüphelinin Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları ve işlemleri titizlikle devam ediyor. Emniyet güçleri, saldırının tüm karanlık noktalarını aydınlatmak ve varsa diğer iş birlikçileri yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor.
