Kocaeli’de bayram için temizlik alarmı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kent genelinde temizlik, bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların huzurlu, güvenli ve temiz bir ortamda bayram geçirmesi amacıyla sahaya inen ekipler, sorumluluk alanlarındaki tüm noktalarda yoğun bir mesai harcıyor.

Kocaeli genelinde temizlenmedik alan bırakılmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatili öncesinde kenti bayram düzenine kavuşturmak adına geniş kapsamlı bir temizlik ve bakım seferberliği başlattı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak görev yapan koordineli ekipler; ana arterler, sorumluluk alanındaki yollar, kaldırımlar, sahiller, kent parkları, millet bahçeleri, mesire alanları, otobüs durakları ve kavşaklarda aralıksız bir çalışma takvimi yürütüyor. Kent estetiğini korumak ve temiz bir çevre sunmak adına yürütülen çim biçme, yabani ot tırpanlama ve genel çevre temizliği çalışmalarıyla şehir adeta baştan aşağı yenileniyor. Özellikle bahar aylarının etkisiyle otların hızla uzadığı sosyal ve yeşil alanlardaki bakım çalışmaları vatandaştan büyük beğeni topluyor.

Bakım ve temizlik çalışmaları bayramda da sürecek

Yürütülen bu yoğun mesai, sadece görsel ve estetik bir temizlik amacını taşımıyor; aynı zamanda vatandaşların ulaşım güvenliğini, çevre sağlığını ve sosyal alanlardaki konforunu da doğrudan etkiliyor. Kavşak ve yol kenarlarındaki görüşü engelleyen otların temizlenmesiyle sürücüler için daha güvenli bir sürüş ortamı sağlanırken, durak ve meydanların detaylıca yıkanmasıyla hijyen standartları en üst seviyeye çıkarılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların bayram süresince daha temiz, düzenli, sağlıklı ve keyifli alanlarda vakit geçirebilmesi amacıyla sahada çalışan temizlik ve bakım ekiplerinin bayram tatili boyunca da aralıksız şekilde görev başında olacağını deklare etti.

Exit mobile version