Kocaeli’de 8 fabrikada grev kararı! İşte üretimin duracağı tarihler

Kocaeli'nin önemli sanayi bölgelerinden Gebze'de, Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'ne bağlı sekiz fabrikada toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

Kocaeli’nin önemli sanayi bölgelerinden Gebze’de, Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı sekiz fabrikada toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. Sendika, ücret ve çalışma koşulları konusunda işverenlerle uzlaşmaya varılamaması üzerine yasal süreci tamamlayarak grev uygulama kararı aldı.

8 Fabrikada Grev Kapıda

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi ile Pulver Kimya, Elastron Kimya, Conta Elastik, Portakal Plastik, Cambro Özay, Nedex Kimya, Plascam ve Dyo Boya işverenleri arasında yürütülen TİS görüşmelerinde beklenen sonuç alınamadı. İşçilerin talep ettiği ücret artışları ve iyileştirilmiş çalışma koşulları konusunda taraflar arasında mutabakat sağlanamadı. Bunun üzerine sendika, üyelerinin haklarını korumak adına grev kararı almak zorunda kaldı.

Grev Takvimi Netleşti: Üretim Duruyor

Petrol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, grevler kademeli olarak başlayacak ve ilgili fabrikaların girişlerine grev kararları asıldı. İşte greve çıkılacak fabrikalar ve grev başlangıç tarihleri:

Belirtilen tarihler itibarıyla bu fabrikalarda üretim faaliyetleri duracak ve işçiler, sendikanın öncülüğünde taleplerinin karşılanması için mücadelelerine başlayacak.

Sektörde Etki Bekleniyor, Gözler Müzakerelerde

Özellikle kimya ve plastik sektöründe faaliyet gösteren bu önemli sanayi kuruluşlarındaki grevlerin, bölgedeki üretim ve tedarik zincirinde aksamalara yol açması bekleniyor. Petrol-İş Sendikası yetkilileri, uzlaşmazlığın devam etmesi halinde greve katılımın artabileceği ve işçi dayanışmasının büyüyeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Grev kararlarının ardından işveren cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, tarafların yeniden müzakere masasına oturup oturmayacağı merak konusu. Petrol-İş Sendikası ise, işçilerin haklı taleplerinin karşılanması durumunda görüşmelere açık olduklarını ifade etti.

Exit mobile version