Kocaeli’de 19 araçlık taksi durakları kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirerek adeta şehre düzen getirecek kararlara imza attı. Kent genelindeki huzur, sağlık ve ulaşım düzenini yakından ilgilendiren tam 84 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıdan çok çarpıcı kararlar çıktı. Toplantıda ulaşımdan ticarete kadar pek çok alanda denetim raporları onaylanırken; 3 ayrı taksi durağı 10 yıllığına kiraya verildi, yolcu almayan halk otobüsü trafikten men edildi, kuralları ihlal eden onlarca araca ve son kullanma tarihi geçmiş ürün satan esnafa rekor cezalar kesildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve encümende resmiyet kazanan ihale kapsamında, toplamda 19 araç kapasitesine sahip 3 ayrı taksi durağı açık teklif usulüyle 10 yıllığına kiraya verildi. Taksici esnafının yoğun ilgi gösterdiği ihalelerin detayları ise şu şekilde şekillendi:

 

YOLCUYU DURAKTA BIRAKAN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ!

Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü gizli ve açık denetimler, vatandaşın mağdur edilmesine göz açtırılmadığını bir kez daha kanıtladı. Yapılan kontrollerde, durakta bekleyen yolcuları üst üste tam üç kez durmayarak almadığı tespit edilen bir özel halk otobüsü hakkında emsal niteliğinde bir karar alındı. Sorumsuz davrandığı belgelenen söz konusu halk otobüsü, 3 gün süreyle trafikten tamamen men edilerek bağlandı.

TRAFİK DÜZENİNİ BOZAN 56 ARACA REKOR PARA CEZASI

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ulaşımdaki amansız takibi sadece yolcu almayan otobüsle sınırlı kalmadı. Sefer saatlerine riayet etmeyen, güzergahını yarıda kesip tamamlamayan, personel çalışma belgesi olmadan direksiyon başına geçen, yolcularla saygısızca tartışan ve trafikte hem kendi yolcularını hem de diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullanan şoförler tek tek ifşa edildi. Kuralları hiçe saydığı belirlenen tam 56 araca, encümen kararıyla toplamda 207.480 TL idari para cezası kesildi.

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version