Kocaeli Valiliği’nden kuvvetli yağış ve kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda Kocaeli Valiliği, kent genelinde beklenen kuvvetli sağanak yağış ve Kartepe’deki kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Yağışlar pazar günü başlıyor

Yapılan tahminlere göre 3 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Kocaeli ve çevresinde yerel olarak kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Metrekareye 21 ila 50 kg arasında düşmesi beklenen yağışlı havanın, 4 Mayıs Pazartesi günü akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği öngörülüyor.

Kartepe’de kar yağışı beklentisi

Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kentin yüksek kesimlerinde yağışın şekli değişiyor. Kocaeli Kartepe bölgesinde yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı tedbir çağrısı

Kuvvetli yağış ve beraberinde gelebilecek olumsuz şartlara karşı Valilik uyarılarda bulundu. Sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olunması istenirken, ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı hazırlıklı olunması gerektiği bildirildi. Ayrıca yağış anında meydana gelebilecek kuvvetli rüzgarın etkilerine karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı. Tüm vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Exit mobile version