Kocaeli dahil 4 ilde silahlı tribün çetelerine operasyon: 28 gözaltı

İzmir merkezli olarak, aralarında Kocaeli’nin de yer aldığı 4 ilde, futbol taraftar gruplarının içine sızarak silahlı organize suç örgütü kurdukları tespit edilen şahıslara yönelik dev bir şafak operasyonu gerçekleştirildi. Adam öldürmeden iş yeri kurşunlamaya kadar birçok suça karışan örgüt üyelerinden 28'i kıskıvrak yakalandı.

Kocaeli dahil 4 ilde silahlı tribün çetelerine operasyon: 28 gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen kapsamlı soruşturmanın başlangıç noktasını, 19 Eylül 2025 tarihinde Göztepe ve Beşiktaş arasında oynanan müsabakanın ardından yaşanan kanlı olaylar oluşturdu. Paten Parkı mevkisinde Emircan Övüç’ün hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Yaklaşık iki yıl boyunca yürütülen teknik ve fiziki takip neticesinde, Göztepe tribünlerindeki “Yalı” ve “Forza” isimli gruplara sızan kişilerin yasa dışı bir yapılanmaya gittiği ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin taraftar kisvesi altında kendi üyelerine haksız kazanç sağlamayı, karşı gruplara üstünlük kurmayı ve intikam saikiyle hareket etmeyi amaçladıkları saptandı.

​4 İlde Eş Zamanlı Düğmeye Basıldı: 28 Gözaltı

​Cinayet, adam kaçırma, silahlı tehdit, iş yeri kurşunlama ve bıçakla yaralama gibi bir dizi ağır suça karışan yapılanmayı çökertmek amacıyla 21 Ağustos 2026 sabahı operasyon için düğmeye basıldı. Kocaeli, İzmir, Konya ve Muğla illerinde önceden tespiti yapılan 39 ayrı adrese şafak vakti baskınlar düzenlendi.

​Haklarında gözaltı kararı bulunan 32 aktif üyeden 28’i yakalanarak emniyete götürüldü. Gerçekleştirilen bu başarılı operasyonla birlikte her iki suç yapılanmasının yönetici kadrosunun tamamen çökertildiği bildirildi. Toplamda 59 şüphelinin yer aldığı soruşturma dosyasında, 27 kişinin halihazırda farklı suçlardan cezaevinde olduğu öğrenilirken, firari durumdaki 4 kişiyi arama çalışmalarının ise aralıksız sürdüğü kaydedildi.

​Aramalarda Cephanelik Ele Geçirildi

​Gözaltına alınan şahısların ikamet ve iş yerlerinde yapılan detaylı aramalarda adeta bir cephanelik ortaya çıktı. Emniyet güçlerince el konulan suç unsurları arasında; 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, kurusıkı ve havalı tabancalar, uzun namlulu silah şarjörü ile bol miktarda fişek yer aldı. Bunların yanı sıra 1 adet samuray kılıcı, rambo bıçağı, beyzbol sopası ve bir miktar uyuşturucu hap da ele geçirilenler arasında rapor edildi.

​”Göztepe Spor Kulübüyle İlgisi Yok

​Operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabından duyuran Adalet Bakanı Akın Gürlek, suç örgütü yöneticilerinin tamamının yakalandığını ve adalete teslim edildiğini vurguladı. Öte yandan, güvenlik kaynaklarınca yapılan resmi bilgilendirmede kamuoyunu aydınlatacak önemli bir ayrıntıya yer verildi. Soruşturmanın ve operasyonun tamamen bireysel suç eylemlerine ve silahlı çeteleşmeye yönelik olduğu; Göztepe Spor Kulübü’nün kurumsal yapısının, yöneticilerinin veya çalışanlarının bu olaylarla hiçbir bağlantısının bulunmadığı açıkça ifade edildi. Gözaltındaki 28 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri devam ediyor.

 

 

 

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version