Kazan’dan flaş çıkış: “Arabasını neden sattığını ben açıklayayım!”

Eski MHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet İlker Kazan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i hedef alan sert ve kapsamlı bir yazılı açıklama yayımladı. Hürriyet’in gelir durumu, mal varlığı ve ekonomik gerekçelerle gündeme getirdiği söylemleri eleştiren Kazan, belediye yönetimine dair geçmişte yönelttiği soruları ve iddiaları yeniden kamuoyu gündemine taşıdı.

Hürriyet’in geçmişten bugüne elde ettiği kazanç kalemlerini sıralayan Kazan, kamuoyuna yansıtılan “maddi sıkıntı” ve “geçim derdi” anlatımlarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Hürriyet’in üç dönem milletvekilliği ve iki dönemdir belediye başkanlığı yaptığını, aynı zamanda avukatlık mesleğini sürdürdüğünü hatırlatan Kazan, “Sadece bu gelirle bir çocuğa bakamadıklarına inanıp, parasızlıktan arabasını sattığına inanmamızı bekliyor” sözleriyle tepki gösterdi.

İHALE VE DOĞRUDAN TEMİN SORULARI YENİDEN MASADA

İzmit Belediyesi’nin yönetim ve harcama politikalarını eleştiren Kazan, geçmişte yönelttikleri soruların yanıtsız kaldığını savundu. Belediye kaynaklarının ve bütçe gelirlerinin nerelere harcandığı, ihalelerin hangi usullerle yapıldığı, doğrudan teminlerin kimlere verildiği ile ruhsat süreçlerinde yaşananlara ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Kazan’ın bu eleştirileri kişisel iddia ve değerlendirmeler çerçevesinde kalırken, açıklamada somut bir resmi belgeye yer verilmedi.

“SAHTE BİR MAĞDURİYET ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR”

Hürriyet’in kamuoyunda yapay bir mağduriyet oluşturma çabasında olduğunu ileri süren Kazan, daha önce basına ve kamuoyuna yansıyan rüşvet iddialarına gönderme yaptı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından yapılan duygu yüklü açıklamaların vatandaş nezdinde bir karşılığı olmadığını savunan Kazan, halkın bu söylemlere itibar etmeyeceğini belirtti.

“CHP PLAKALI ARACINI SATIŞA ÇIKARDI”

Açıklamasının devamında Hürriyet’in siyasi tavır ve tercihlerine değinen Kazan, aracın satış gerekçesiyle ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu. Kazan, “Şüpheli Fatma, işi bitince herkesi satar. Partilisini satar, müdürünü satar, personelini satar, arkadaşını, dostunu satar. Yeni partiye geçince CHP’yle de işi bitti, CHP plakalı arabasını satışa çıkardı. Olay bu” değerlendirmesinde bulundu.

“GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKARAK BİZİ KANDIRMAYIN”

Eleştirilerinin dozunu artıran eski İlçe Başkanı Kazan, Hürriyet’e yönelik çağrısını sert sözlerle noktaladı. Kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığını savunan Mehmet İlker Kazan, açıklamasını “Gözümüzün içine bakarak bizi kandırmaya çalışmayın, komik oluyorsunuz” ifadeleriyle tamamladı.

Exit mobile version