Kaza, Amasya-Samsun kara yolu üzerindeki Boğazköy kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, N.Ö. yönetimindeki otomobil ile E.B. idaresindeki tır, henüz belirlenemeyen bir nedenle kavşak noktasında çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobil adeta metal yığınına döndü.

10 Aylık Y.Ö. Olay Yerinde Can Verdi
Kazanın en acı haberi ise otomobilde bulunan 10 aylık bebekten geldi. Çarpışma esnasında araçtan savrulan Y.Ö. isimli bebek, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Küçük çocuğun cansız bedeni, incelemelerin ardından hastane morguna kaldırıldı.
Aynı Aileden 4 Yaralı
Feci kazada otomobilde bulunan diğer aile üyeleri de yaralandı. Yaralananların isimleri ve yakınlık dereceleri şöyle açıklandı:
-
N.Ö. (Sürücü)
-
E.Ö. (Anne)
-
B.Ö. (Baba)
-
S.Ö. (Dede)
Yaralılar, ambulanslarla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Soruşturma Çok Yönlü Sürüyor
Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, kaza yerinde geniş güvenlik önlemleri alarak trafiği kontrollü bir şekilde sağladı. Tır sürücüsü ve kaza anına dair detaylı inceleme başlatan emniyet güçleri, fren izleri ve görüş açısı gibi teknik detayları raporladı.
Kaza ile ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

