Kanser savaşçısı anne, protez için destek bekliyor

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Şerife Kabak, kemik kanseri nedeniyle sağ bacağını kaybetti. Yaklaşık 22 yıldır protezle hayatını sürdüren iki çocuk annesi Kabak, ömrünü tamamlayan protezinin artık kullanılamaz hale gelmesiyle evden çıkamaz oldu. Kabak, “Kızlarımla yürüyebilmek, onların elinden tutup okula götürebilmek istiyorum” diyerek hayırseverlerden destek istedi.

Eşine teşekkür etti

Eşi Sedat Kabak’ın hem çocuklarla ilgilendiğini hem de kendisine destek olduğunu belirten Kabak, “Eşim, hastalığımı bilmesine rağmen beni hayatına aldı. Ona minnettarım” ifadelerini kullandı.

 

2 milyon liralık protez gerekiyor

Kabak’ın yeniden ayağa kalkabilmesi için yaklaşık 2 milyon liralık özel protez gerekiyor. Ancak devlet bu tutarın yalnızca 115 bin lirasını karşılıyor. Geri kalan masrafı karşılayamayacak durumda olduklarını belirten Kabak, hayırseverlere çağrıda bulundu.

“Evden çıkamıyorum”

İki kız annesi Kabak, mevcut protezinin tamamen işlevsiz hale geldiğini söyledi:
“Bu protezle normalde koşabiliyordum, bisiklete binebiliyordum. Ama şu an evden dışarıya çıkamıyorum. Özellikle 4 yaşındaki kızımın sorumluluklarını bile yerine getiremiyorum, bakıma muhtaç hale geldim.”

Euro artışı maliyeti artırdı

Bacağını kalçasından itibaren kaybettiği için hem kalça hem diz eklemli özel bir proteze ihtiyaç duyduğunu anlatan Kabak, “Türkiye’de bu üretim yapılmıyor, Avrupa’dan geliyor. 5 yıl önce Euro 8 liraydı, bugün 45 lirayı geçti. Bu da maliyeti çok artırdı” dedi.

 

 

“Tek hayalim kızlarımla yürümek”

Şerife Kabak, en büyük hayalini şu sözlerle anlattı:
“Yeniden ayağa kalkabilmek, kızlarıma okula götürmek istiyorum. Onların elinden tutup yürümek, benim de onların da hakkı. Ömrü dolan protezimle yürümeye çalıştığımda düşüyorum. Bu yüzden acilen yeni proteze ihtiyacım var.”

 
Exit mobile version