Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadınlara doğru bel kullanımı öğretildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Merkezi’nde düzenlenen seminerde, kadınlara bel sağlığını korumaya yönelik pratik bilgiler verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Merkezi’nde düzenlenen seminerde, kadınlara bel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadınların fiziksel sağlığını korumaya ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda Anne Şehir Merkezi’nde fizyoterapist Hatice Kübra Gür, bel sağlığı konusunda kadınlara seminer verdi. Gür, bel fıtığından romatizmaya kadar pek çok rahatsızlığa değinerek, doğru duruş, manuel terapi, postür eğitimi ve nefes tekniklerinin önemini anlattı.

“Sihirli dokunuş beklemeyin”

Bel sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlatan Gür, manuel terapi, postür eğitimi, egzersiz ve diyafram nefesi gibi yöntemlerin önemine dikkat çekti. Uyku pozisyonlarından oturma alışkanlıklarına kadar günlük yaşamda farkında olmadan yapılan hataların bel sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayan Gür, “Sihirli bir dokunuş beklemeyin, iyileşme süreci çabayla gelir” ifadelerini kullandı.

Kadınlara yönelik yürütülen seminerlerle, farkındalık ve sağlık okuryazarlığının artırılması hedefleniyor. Anne Şehir Merkezleri’nde düzenlenen bu tür etkinliklerle kadınlar hem bilgi edinme hem de yaşam kalitelerini artırma fırsatı buluyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli, Sağlık Bakanlığı’nın Yatırım Takip Sistemi (YTS) verilerine göre sağlık
Sıradaki Haber Kocaeli sağlıkta şahlanıyor