Batı Trakya davasının sembol isimlerinden merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, vefatının 4. yıl dönümünde İzmit’te dualarla ve özlemle anıldı. Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde gerçekleşen programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Başkan Vekili ve İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, CHP İl Başkanı Erdem Arcan, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Kamil Şirin, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, CHP Kandıra İlçe Başkanı Gürcan Yalçıntuğ, Yenişehir Mahalle Muhtarı Zeki Uysal, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
“ÖNEMLİ BİR MÜCADELE İNSANIYDI”
Fatma Başkan, anma programında yaptığı konuşmada, “Batı Trakya Türklerinin hak, kimlik ve inanç mücadelesine ömrünü adamış İskeçe Müftümüz merhum Ahmet Mete’yi vefatının dördüncü yılında büyük bir saygıyla anıyorum. Ahmet Mete, görev yaptığı süre boyunca Batı Trakya Türklerinin sesi olmuş ve karşılaştığı baskılara rağmen vazgeçmemiş önemli bir mücadele insanıydı.
“HERKES İÇİN YOL GÖSTERİCİ BİR MÜCADELE”
Onun mücadelesi hepimize, bir toplumun kimliğine, kültürüne ve inancına sahip çıkmasının ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Ahmet Mete’nin mücadelesi herkes için yol gösterici olmaya devam ediyor. Ahmet Mete’nin adını Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde yaşatırken, hatırasını gelecek kuşaklara aktarmayı da önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz” diye konuştu.
“AHMET METE’NİN DİK DURUŞU UNUTULMAYACAKTIR”
Daha sonra konuşan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Başkan Vekili ve İzmit Şube Başkanı Yüksel Öztürk, “Ahmet Mete hocamız, ömrünü Batı Trakya Türk azınlığının davasına adadı. Dört sene önce bugün hayata gözlerini yumdu. Batı Trakya Türklerini bölüp yok etmek isteyen, kendi seçtiğimiz müftülere yıldırma politikası uygulayan, vakıf mallarımıza el koyan, okullarımızı kapatan Yunan devletinin karşısında Ahmet Mete’nin dik duruşu unutulmayacaktır.
DUALARLA DEVAM ETTİ
Davasından asla taviz vermedi. Davası için her türlü bedeli ödemeyi göze aldı. Kendisi büyük bir liderdi. Kendisinin dava için yaptıklarını asla unutmayacağız. Anma töreninin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Program, duaların okunması ve Ahmet Mete anısına yapılan hayrata karanfil takdimi ile sona erdi.
Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
