Aynı Tarihte Yeni Tarifeye Geçilecek
Yeni tarife öncesi basın toplantısı düzenleyen Bozkurt, açıklamalarını İzmit’te bulunan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Merkezi’ndeki Rıdvan Alyörük Salonu’nda yaptı. Toplantıda konuşan Bozkurt, Kocaeli genelinde faaliyet gösteren berber ve kuaför odalarıyla ortak karar alındığını belirterek, yeni tarifenin tüm ilçelerde aynı zaman diliminde yürürlüğe gireceğini açıkladı.
Mevcut tarifenin yaklaşık 18 aydır uygulandığını vurgulayan Bozkurt, artan maliyetler nedeniyle yeni fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Zamlı tarifenin ocak ayı itibarıyla geçerli olacağını belirten Bozkurt, esnafın sürdürülebilir şekilde hizmet verebilmesi için bu düzenlemenin gerekli olduğunu söyledi.
“Esnafımız Haksız Eleştirilerle Yıpratılıyor”
Basında ve sosyal medyada yer alan “berberlere üç ayda bir zam yapılıyor” yönündeki eleştirilere de değinen Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:
“Son aylarda ilimizde ve ülke genelinde berber fiyatlarının yüksek olduğuna dair, çoğu zaman haberin içeriği okunmadan yapılan paylaşımlar görüyoruz. Bu paylaşımlar, meslektaşlarımıza ve oda başkanlarına yönelik hakarete varan yorumlara dönüşebiliyor. Bu durum hem esnafımızı hem de oda yöneticilerimizi derinden üzmektedir.”
Bozkurt, berber esnafının keyfi zam yapmadığını, artan kira, enerji, malzeme ve personel giderleri nedeniyle fiyatların yeniden düzenlendiğini vurgulayarak, kamuoyundan daha sağduyulu yaklaşım beklediklerini sözlerine ekledi.
