Kocaeli’de yerel yönetim ve kamu idaresi alanında İzmit Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve cezaevinde bulunan Fatma Kaplan Hürriyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü dolayısıyla kamuoyuna yazılı bir kutlama mesajı iletti.
“ZAFER, MİLLET İRADESİNİN EN BÜYÜK SİMGESİDİR”
Yayımlanan kutlama mesajında zor zamanlarda umudun diri tutulması gerektiğini vurgulayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “30 Ağustos en zor günlerde bile umudunu kaybetmeyen bir milletin bağımsızlığa, özgürlüğe ve kendi iradesine nasıl sahip çıktığının en büyük simgesidir. Bugün bu anlamlı günü farklı duygularla karşılıyor olsam da biliyorum ki hiçbir zorluk inandığımız değerlerden de memleket sevgimizden de vazgeçiremez. Atalarımızdan miras kalan o cesaret bugün de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.
“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN DEĞERLERDEN VAZGEÇMEMEK GEREKİR”
Büyük taarruzun ve zaferin bıraktığı mirasa işaret eden Hürriyet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos’un bize bıraktığı en güçlü miras; şartlar ne kadar ağır olursa olsun inandığın değerlerden vazgeçmemektir. Bu mirasın anlamını yüreğimde çok daha güçlü hissediyorum. Zorluklar elbette gelir geçer. Geriye insanın yüreğinde taşıdığı inanç, onu dimdik ayakta tutan irade ve hiç sönmeyen umut kalır.”
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE KAHRAMANLAR ANILDI
Mesajının son bölümünde bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarını saygıyla anan Fatma Kaplan Hürriyet, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

