Kocaeli'yi bekleyen 'tehlike'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, Kocaeli için yaptığı turuncu (tehlike) kodlu uyarının ardından Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD yarın etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtına için önemli açıklamalarda bulundu.

Haber albümü için resme tıklayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Kocaeli'nin de yer aldığı 29 il için turuncu, 26 il için sarı uyarı olmak üzere toplam 55 il için meteorolojik uyarı yaptı. Bu uyarıların ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 18 Kasım Cumartesi günü etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış için Kocaeli'yi ‘turuncu’ kodla uyardı.

Uyarıların ardı ardına geldiği uyarılara Kocaeli Valiliği ve Koceli Büyükşehir Belediyesi de Cumartesi ve Pazar günü şiddetli fırtına beklendiğini belirtti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyerek, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Bölgemizde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova) 18.11.2023 Cumartesi günü saat 09:00’dan itibaren rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinden, saat 21:00’a kadar kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği bildirilmiştir. Fırtınanın oluşturabileceği Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi ve Ulaşımda Aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) konuyla ilgili olarak, “Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” uyarısında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR DE UYARDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehirmizde cumartesi ve pazar günü kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına beklenmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi

TURUNCU KOD NEDİR?

Turuncu kod, havayla ilgili “tehlikeli” durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor. 

17 Kas 2023 - 17:12 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak İşte Kocaeli Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan İşte Kocaeli Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler İşte Kocaeli Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı İşte Kocaeli Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.