İşte kan donduran detaylar…
HÜKÜMLÜ TANIKTAN ŞOK İDDİA: “100 BİN LİRA TEKLİF EDİLDİ”
Soruşturma dosyasında yer alan en dikkat çekici detaylardan biri, hükümlü tanık Turan Güler’in ifadeleri oldu. Güler tutanaklara geçen beyanında, dönemin valisinin oğlu Mustafa Türkay Sonel’in Gülistan Doku’yu iki el ateş ederek öldürdüğünü, Handan Sonel’in ise cesedin ortadan kaldırılması ve yok edilmesi karşılığında kendisine 100 bin lira verdiğini öne sürdü.
İddiaları kesin bir dille reddeden Handan Sonel ise savcılık sorgusunda, adı geçen tanığı tanımadığını, kendisini hiç görmediğini ve kimseye para vermediğini belirterek suçlamaları kabul etmedi.
EVDE ELE GEÇİRİLEN DİJİTAL CİHAZLAR VE RUHSATSIZ SİLAH İNCELEMEDE
Savcılığın tutuklama talebindeki en önemli gerekçelerden birini ikamette yapılan aramalarda ele geçirilen materyaller oluşturdu. Daha önce Tuncay Sonel hakkında yürütülen soruşturmadaki aramada bulunmayan 3 cep telefonu, 3 tablet, 2 hard disk, bir flaş bellek, bir harici bellek ve bir MacBook’un sonraki aramada ortaya çıkması üzerine savcılık, söz konusu cihazların eve sonradan getirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durarak inceleme başlattı.
Ayrıca evdeki aramada ele geçirilen SIG Sauer marka tabanca ve üç şarjör için Handan Sonel, silahın kutusunda olduğunu, gerçek silah olduğunu dahi bilmediğini ve eşine ait ruhsatlı silahların durumuna vakıf olmadığını savundu. Savcılık kayıtlarında ise söz konusu silahın ruhsat izine rastlanmadığı aktarıldı.
OPERASYON SONRASI 15 YILLIK HAT KAPATILDI
Handan Sonel’in iletişim trafiğine dair yapılan incelemelerde, yaklaşık 15-20 yıldır kullandığı ve eşi adına kayıtlı olan telefon hattını, eşinin gözaltına alınması ve operasyonların başlamasının ardından kullanmayı bıraktığı tespit edildi.
Kızının adına çıkarılan yeni hattı kullanma sebebini açıklayan Sonel, eski hattına yöneltilebilecek rahatsız edici sorulardan kaçınmak istediğini ve el konulan telefonunun iade edileceğini düşündüğü için bu yola başvurduğunu ifade etti.

