Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Genel Başkan Dr. Ata Barlas Aşkar: “Sağlıkta şeffaflık ve bilimsel sorumluluk şart”

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı ve Dünya Barış Elçisi Dr. Ata Barlas Aşkar, pandemi sonrası artan sağlık sorunlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle son yıllarda artış gösterdiği konuşulan kalp krizi vakaları ile eklem ve kemik ağrıları konusunda uyarılarda bulundu.

Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı ve

Aşkar, pandemi döneminde uygulanan aşı politikalarının hâlen tartışıldığını belirterek, sağlık verilerinin daha şeffaf şekilde paylaşılması gerektiğini söyledi. “Toplum sağlığı söz konusu olduğunda en temel ilke, bilimsel verilerin açık, net ve denetlenebilir olmasıdır. İnsanlarımızın kafasında soru işareti bırakacak hiçbir alan olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

ARTAN AĞRILAR VE VAKALAR ARAŞTIRILMALI

Genç yaş grubunda kalp krizi vakalarının arttığı iddialarının ve yaygın kemik-eklem ağrılarının bilimsel zeminde araştırılması gerektiğini vurgulayan Aşkar, “Tıp bilimi ihtimaller üzerinden değil, veriler üzerinden konuşur. Eğer toplumda yaygın bir şikâyet varsa, bunun nedenleri akademik çalışmalarla net biçimde ortaya konulmalıdır” dedi.

sağlık

KORKU DEĞİL, BİLİM REHBER OLMALI

Toplumda paniğe yol açacak söylemlerden kaçınılması gerektiğini belirten Aşkar, “Korku üzerinden değil, bilim üzerinden konuşmalıyız. Yan etkiler bilimsel mekanizmalarla ortaya çıkar; yoksa bilimsel veriler bunu net biçimde gösterir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE SAĞLIK DEĞERLENDİRME RAPORU GELİYOR

Yurt dışındaki çalışmalarını sürdüren Aşkar, önümüzdeki günlerde Türkiye’de kapsamlı bir sağlık değerlendirme raporu paylaşacaklarını açıkladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayıyla birlikte artan alışveriş
Sıradaki Haber Ramazan yoğunluğunda sıkı zabıta denetimi