Evlerde çatlaklar oluştu! “Fazlasını bekliyoruz”

Irak'ın Erbil kentine bağlı Mergasur ilçesinde, AFAD'ın 4,8, Kandilli Rasathanesi'nin ise 5,0 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı depremin ardından Naci Görür'den korkutan açıklama geldi.

Irak’ın Erbil kentine bağlı Mergasur ilçesinde, AFAD’ın 4,8, Kandilli Rasathanesi’nin ise 5,0 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı bir deprem meydana geldi. Deprem, Türkiye’nin Hakkari, Bitlis, Şırnak illerinin Uludere ve Cizre ilçelerinde de hissedildi.

Hakkari’de Panik Anları: Vatandaşlar Sokaklara Akın Etti

Depremin hissedildiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar büyük panik yaşayarak evlerinden dışarı çıktı. İlçedeki birçok evde çatlaklar oluştuğu bildirilirken, camilerden yapılan anonslarla camilerin vatandaşların sığınması için açık tutulacağı duyuruldu. Yeşiltaş köyünde ise vatandaşlar, soğuk havaya rağmen evlerinin önünde ateş yakarak geceyi dışarıda geçirdi.

Prof. Dr. Naci Görür’den Kritik Uyarılar: Bölgede Sismik Hareketlilik Devam Ediyor

Depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin Bitlis-Zagros Bindirme Zonu içinde meydana geldiğini belirtti. Görür, bu bölgenin 6 Şubat depremlerinde Doğu Anadolu ve Arap Levhası arasında sıkıştığını ve bu nedenle daha fazla deprem beklendiğini vurguladı.

Naci Görür’den Uyarı: Artçı Sarsıntılara Karşı Dikkatli Olun

Bölgedeki sismik hareketliliğin devam ettiğine dikkat çeken Görür, yeni depremlerin olabileceği uyarısında bulundu.

Exit mobile version