Eski Vali Tuncay Sonel’in 21 sayfalık ifadesi! Gülistan hamile miydi?

Türkiye’nin yıllardır sonucunu beklediği Gülistan Doku dosyasında, aralarında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in de bulunduğu 12 kişinin tutuklanmasının ardından soruşturmanın detayları netleşiyor. Sonel, ifadesinde "hamilelik" ve "cinayet" iddialarını kesin bir dille reddetti.

5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun akıbetine dair yürütülen soruşturmada, genç kızın hamile olduğu yönündeki iddialar uzun süredir kamuoyunun gündemindeydi. Eski Vali Tuncay Sonel, savcılıktaki ifadesinde bu iddiaya değinerek, “Gülistan’ın hamile kaldığı iddiaları yalandır” dedi.

“Oğlumun Silahı Yok” Dedi, Fotoğraflar Çıktı

İfadesinde oğlu Mustafa Türkay Sonel’in bir cinayete karışmadığını ve bunun bir “itibar suikastı” olduğunu savunan Tuncay Sonel, tanık beyanlarında geçen “oğlunun aracında silah bulunduğu” iddiasını da reddetti. Sonel, “Oğlumun silahı yoktur” savunmasını yapsa da, oğlunun silahlarla çekilmiş pozlarının dosyaya girmesi bu ifadeyi tartışmalı hale getirdi.

SIM Kart ve Kamera Kayıtları Muamması

Habertürk’te yer alan detaylara göre; Gülistan Doku’nun kaybolmasının ardından en kritik delillerden biri olan SIM kartın yok edilmesi talimatını verdiği iddia edilen Sonel, bu suçlamayı da kabul etmedi.

  • SIM Kart: “İncelemeye gönderdim, insani bir refleksle bir an önce çözülmesi için yaptım.”

  • Kamera Kayıtları: Kayıtların sildirilmesi yönündeki soruları yanıtsız bırakan Sonel, başsavcı ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti.

12 Kişi Tutuklanmıştı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada; “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “suç delillerini yok etme” gibi ağır suçlamalarla aralarında eski Vali Tuncay Sonel, oğlu Mustafa Türkay, Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov ve üvey baba Engin Yücer’in de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Süreçte Neler Olmuştu?

  • 5 Ocak 2020: Gülistan Doku Tunceli’de kayboldu.

  • Arama Çalışmaları: Munzur Çayı ve baraj gölünde aylarca süren aramalardan sonuç alınamadı.

  • 2026 Operasyonu: Dosyadaki yeni deliller ışığında eski mülki amirler ve emniyet mensuplarını da kapsayan tutuklama dalgası yaşandı.

Şu an yurt dışında olan firari şüpheli Umut Altaş için çıkarılan kırmızı bülten süreci devam ederken, adli makamların dosyayı “cinayet” şüphesiyle derinleştirmesi bekleniyor.

Exit mobile version