SON DAKİKA! Eski Ulaştırma Bakanı’nın mezarı açılacak

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun’un şüpheli vefatına ilişkin yürütülen adli tahkikatta yargı dünyasını ve kamuoyunu hareketlendiren çok kritik bir gelişme kaydedildi.

Geçmiş dönem Ulaştırma Bakanlığı görevini yürüten ve vefatı uzun süredir kamuoyunda çeşitli soru işaretlerine neden olan Arif Ahmet Denizolgun’un şüpheli ölüm dosyasında adli makamlarca yeni bir inceleme süreci başlatıldı.

BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TALEP ETTİ

Dosyayı derinleştiren Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, ölüm sebebine ilişkin şüphelerin ve iddiaların aydınlatılması amacıyla harekete geçerek resmi talepte bulundu. Yapılan başvuruyu değerlendiren ilgili mahkeme, eski bakan hakkında feth-i kabir (mezarın açılması) işlemi uygulanmasına hükmetti.

MEZARI AÇILARAK YENİDEN İNCELEME YAPILACAK

Alınan adli karar doğrultusunda merhum Arif Ahmet Denizolgun’un kabri adli tıp uzmanları ve savcılık gözetiminde açılarak naaşından detaylı numuneler alınacak ve kapsamlı bir adli inceleme gerçekleştirilecek.

ÖLÜMÜNÜN ARDINDA DIŞ MÜDAHALE OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILACAK

Yıllardır tartışmalara konu olan ve aydınlatılması beklenen vefat olayının doğal nedenlerle mi meydana geldiği, yoksa olayın arkasında zehirlenme ya da başka bir dış müdahale unsurunun bulunup bulunmadığı Adli Tıp Kurumu’nun yapacağı bilimsel testler ve adli bulgular ışığında kesinliğe kavuşturulacak.

Exit mobile version