Eski Kızılay şube başkanına çocuk müstehcenliği suçundan hapis cezası

Sakarya’nın Hendek ilçesinde infial yaratan çocuk müstehcenliği davasında karar çıktı. Eski Türk Kızılay Hendek Şube Başkanı ve iş insanı R.Y. ile kız arkadaşı Z.K., yargılandıkları mahkemece hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde infial yaratan çocuk müstehcenliği davasında karar çıktı. Eski Türk Kızılay Hendek Şube Başkanı ve iş insanı R.Y. ile kız arkadaşı Z.K., yargılandıkları mahkemece hapis ve para cezasına çarptırıldı.

​Telegram Operasyonuyla Yakalandı

​Diyarbakır merkezli yürütülen siber suçlar operasyonunda, Telegram üzerinden çocuk müstehcenliği paylaşan şebekeye para gönderdiği tespit edilen iş insanı R.Y., Sakarya’da gözaltına alındı. R.Y.’nin cep telefonunda yapılan incelemede çok sayıda çocuğa ait müstehcen fotoğraf bulundu. Bu fotoğraflardan bazılarının, sevgilisi olan kadın kuaförü Z.K.’nin 9 yaşındaki öz kızına ait olduğu belirlendi. Olayın ardından R.Y., Türk Kızılay’daki görevinden alındı ve her iki şüpheli de tutuklandı.

​”Yapay Zeka” Savunması Kurtarmadı

​Sanık R.Y. mahkemedeki savunmasında, Telegram’da kanser hastası birine yardım amacıyla para gönderdiğini, görsellerin telefona otomatik indiğini öne sürdü. 9 yaşındaki çocuğun fotoğrafları için ise Z.K.’nin kendisine normal fotoğraflar gönderdiğini, bu fotoğrafların kendi iradesi dışında “yapay zeka” tarafından müstehcen hale getirildiğini iddia etti. Anne Z.K. de suçlamaları reddetti.

​İndirimsiz Ağır Cezalar Verildi

​Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını inandırıcı bulmayarak hiçbir ceza indirimi uygulamadı ve şu kararları verdi:

 

Kocaeli ve ilçelerindeki en güncel gelişmeleri kaçırmamak için bizi takip edin. En sıcak Kocaeli haber akışı, asayiş olayları ve yerel duyurular için ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version