7 Kişilik Engelsiz Zeybek Ekibi
Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde oluşturulan 7 kişilik ekip, yaklaşık bir aydır uzman eğitmenler eşliğinde düzenli olarak prova yapıyor. Daha önce bireysel olarak denenen tekerlekli sandalyeli zeybek, ilk kez bir ekip çalışmasıyla sahnelenecek.

Sabır ve Azimle Hazırlık
Hazırlık sürecinde özel bireyler, hem sabrı hem de ekip ruhunu deneyimledi. Provalar sırasında aynı anda ve uyum içinde hareket etmeyi öğrenen katılımcılar, birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

3 Aralık’ta İlk Gösteri
Tamamı tekerlekli sandalyeli bireylerden oluşan zeybek ekibi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilk sahne performansını sergileyecek. Bu özel gösteri, kültürel mirasın engelleri aşarak yaşatılabileceğini ortaya koyacak.
Türkiye’ye Örnek Olacak Proje
İzmit’teki eski Vinsan Kampüsü’nde faaliyet gösteren Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen projeleriyle dikkat çekiyor. Eğitim sınıfları, atölyeler, spor ve sanat faaliyetleriyle merkez, Türkiye’ye örnek olmayı sürdürüyor.
