Ekrem İmamoğlu’na 4 yıl hapis istemi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, bilirkişiye yönelik sözleri nedeniyle hazırlanan iddianamede 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianame Hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir basın toplantısında bir bilirkişiyi hedef gösterdiği iddiasıyla “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs” suçundan yargı önüne çıkabilir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İmamoğlu’nun 27 Ocak 2025’teki açıklamalarında, bazı davalarda görevli bir bilirkişiyi alenen hedef gösterdiği öne sürüldü.

Bilirkişi, Karalama Kampanyasına Maruz Kaldığını İfade Etti

Söz konusu bilirkişi, İmamoğlu’nun açıklamalarından sonra basında ve sosyal medyada isminin yer aldığını ve karalama kampanyasına maruz kaldığını belirtti. S.B., açıklamalarının ardından kamuoyunda yargı organlarının bağımsız olmadığı algısının yaratılmaya çalışıldığını ve bu durumun davalara etki etme amacı taşıdığını ifade etti.

2-4 Yıl Hapis İsteniyor

İddianamede, İmamoğlu’nun açıklamalarının, yargı bağımsızlığını zedelemeyi ve özellikle İstanbul Adliyesi’ndeki bazı soruşturma ve davalarda resmi bilirkişilik görevini etkileyebilme amacı taşıdığına dikkat çekildi. Ekrem İmamoğlu hakkında, “yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesine dayanarak, kamu görevine atanmasının engellenmesi isteniyor. İddianame, Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve yargı süreci başlatıldı.

Exit mobile version