Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu protestolarına katılan gençlerle ilgili yeni gelişme

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına yönelik düzenlenen protestolarda gözaltına alınan gençlerin tahliyeleri devam ediyor. Son 48 saat içinde 93 genç daha serbest bırakıldı.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına yönelik düzenlenen protestolarda gözaltına alınan gençlerin

İstanbul‘da Ekrem İmamoğlu‘nun tutuklanmasına yönelik düzenlenen protestolarda gözaltına alınan gençlerin tahliyeleri devam ediyor. Son 48 saat içinde 93 genç daha serbest bırakıldı. Böylece toplam tahliye sayısı 220’ye yükseldi.

Tahliye Gerekçesi ve Mahkeme Kararları

Ekrem İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan önce 59, ardından 34 genç daha suçun niteliği ve delil durumu gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Asliye Ceza Mahkemesi, şüphelilerin suçlandığı olay anına ilişkin kamera görüntülerinin belirlenemediğini de kaydetti. Mahkeme, söz konusu kayıtların gönderilmesi için müzekkere yazılmasına hükmetti.

Hala Tutuklu ve Ev Hapsinde Olanlar

Protestolarla ilgili 20 ayrı soruşturma bulunuyor. Yaklaşık 50 öğrenci hala tutuklu bulunurken, 25 öğrenciye yönelik ev hapsi kararı kaldırıldı.

Suçlamalar ve Hukuki Süreç

Sanıkların veya şüphelilerin büyük bölümü “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ile suçlanıyor. Öğrenciler hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezaları talep ediliyor.

Eleştiriler ve Tartışmalar

Tutuklama kararları 19 Mart’tan beri tartışma konusu. Kararlara yönelik “En yüksek cezayı alsalar dahi suçlamaların yatarı yok.” şeklinde eleştiriler yapılıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Valiliği, 28 Nisan Pazartesi günü etkili olması beklenen fırtınaya
Sıradaki Haber Kocaeli Valiliği’nden uyarı! Kuvvetli geliyor