Eğitim-Bir-Sen’den Gazze hamlesi

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Şahin Yaşlık, Gazze’deki eğitim ve sağlık krizine dikkat çekmek amacıyla organize edilen uluslararası "Özgürlük ve Sumud Filosu"nda yer almak üzere yola çıktı.

200 ülkeden sivil toplum kuruluşu birleşti

Gazze’de yaşanan insani dramı dünya kamuoyunun gündemine taşımak ve bölgedeki ablukayı protesto etmek amacıyla düzenlenen dev organizasyon, yaklaşık 200 ülkeden sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Barselona’dan hareket edecek olan filo için düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaklaşık 200 geminin yer alması beklenen bu girişimin insanlık onuru adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Törende atılan sloganlarla, Gazze’deki soykırımın durdurulması ve Filistin’in özgürlüğü için uluslararası topluma güçlü mesajlar verildi.

Eğitim materyalleriyle dolu gemi Gazze yolunda

Filonun en stratejik adımlarından biri, Eğitim-Bir-Sen ve İHH arasında imzalanan protokol çerçevesinde atıldı. Bu kapsamda, filonun en büyük gemisi tamamen Gazzeli çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak araç ve gereçlerle donatılıyor. Genel Başkan Ali Yalçın, “Sumud Filosu, Gazze’nin özgürlüğü ve çocukların eğitim hakkı için hayati bir misyon üstleniyor. Bu yolculukla kapıların açılacağına ve insani yardımların ulaştırılacağına inanıyoruz” dedi.

Kocaeli temsilcisi Şahin Yaşlık filoda yer alıyor

Türkiye’deki duyarlılığı temsil etmek üzere filoya katılan isimler arasında Kocaeli’den Şahin Yaşlık da bulunuyor. Şube başkanları ve genel merkez yöneticilerinden oluşan heyet, düzenlenen törenin ardından Barselona’ya uğurlandı. Gazze’deki sağlık ve eğitim sorunlarını yerinde haykırmayı amaçlayan aktivistler, farklı dil ve dinlerden insanların “insanlık ortak paydasında” buluştuğu bu girişimin, yardım koridorlarının açılması için bir umut olacağını ifade ettiler.

Exit mobile version