İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu’nun, ünlü isimleri de kapsayan uyuşturucu soruşturması devam ediyor. Soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
ALİ KAYA DA GÖZALTINA ALINMIŞTI
Soruşturma çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

SAVCILIK TALEBİNİ SUNDU
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerle ilgili karar talebi açıklandı. Savcılık, Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya’nın da bulunduğu 19 şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunurken, 2 şüpheli için ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma istedi.
MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI
Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, aralarında Ali Kaya’nın da yer aldığı 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. Mahkeme ayrıca 5 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına, 1 şüpheli için ev hapsi kararı verilmesine, 4 şüpheli hakkında ise yurtdışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü uygulanmasına hükmetti.
SÜREÇ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Uyuşturucu soruşturmasına ilişkin adli sürecin devam ettiği, yeni gelişmelerin soruşturma kapsamında değerlendirileceği öğrenildi.
