İşte Kocaeli ve yurt genelinde plan yapacak olan vatandaşları yakından ilgilendiren, bir tarafta kavurucu yaz sıcaklarının diğer tarafta ise gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı Meteoroloji’nin son haritalı tahmin raporunun tüm detayları:
Yurdun batı kesimlerinde termometreler erken yaz sıcaklarıyla adeta tavan yapmaya hazırlanırken, doğu ve kuzey bölgelerinde ise ani bastıracak kuvvetli sağanak yağışlar ve olumsuz hava koşulları etkisini gösterecek.
BATI İLLERİ YAZI YAŞAYACAK: İSTANBUL VE İZMİR’DE SICAKLIKLAR ZİRVEYE ÇIKIYOR
Meteoroloji’nin haritalı tahminlerine göre, önümüzdeki haftadan itibaren yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Güneşin yüzünü iyice göstereceği bu bölgelerde termometrelerin bazı kentlerde 34 dereceye kadar ulaşması bekleniyor. Megakent İstanbul’da bunaltıcı havanın etkisiyle sıcaklıkların 31 dereceyi bulacağı tahmin edilirken, bir diğer büyükşehir İzmir’de ise termometreler 33 dereceyi gösterecek. Başkent Ankara’da da yeni haftada güneşli ve sıcak bir hava hakim olacak; kentte en yüksek sıcaklığın 28 derece civarında seyretmesi bekleniyor.
DOĞU VE KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN KUVVETLİ SAĞANAK VE YILDIRIM UYARISI
Batıdaki sıcak hava dalgasının aksine, yurdun doğu kesimleri ile Karadeniz Bölgesi genelinde ise gök gürültülü sağanak yağışlar yeni haftaya damgasını vuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yağış alan birçok noktada ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yerel kuvvetli rüzgarlara karşı vatandaşları açık bir dille uyardı. Yetkililer, ani sağanak geçişleri sırasında yaşanabilecek yerel olumsuzluklara karşı özellikle ulaşımda aksamalar olabileceğini belirterek, bölge halkının tahminleri yakından takip etmesi ve tedbiri elden bırakmaması gerektiğinin altını çizdi.

