CHP Kocaeli: İşçi ölümleri için hesap soracağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Dilovası’nda kadın ve çocuk işçilerin yaşamını yitirdiği olay yerinde bir araya gelerek, yaşananları "iş cinayeti" olarak nitelendirdi ve sorumlulardan hesap sorulacağını vurguladı.

“Bu tablo bir yönetim tercihidir”

Dilovası’nda düzenlenen anma programına CHP Kocaeli İl Örgütü, Dilovası İlçe Örgütü ve hayatını kaybeden emekçilerin aileleri katıldı. 1 Mayıs’ı adaletsiz düzene karşı bir hesap sorma günü olarak değerlendirdiklerini belirten CHP Kocaeli İl Başkanı Erdem Arcan, ülkede emekçilerin güvencesiz ve denetimsiz şartlarda ölümle burun buruna çalıştırıldığını ifade etti. Arcan, bu tablonun bir tesadüf değil, açık bir yönetim tercihi olduğunu ve insanca çalışma hakkının yok sayıldığını dile getirdi.

“İsimler istatistik değil, ülkenin ayıbıdır”

Dilovası İlçe Başkanı Semiha Meral Pirti tarafından yapılan basın açıklamasının ardından, yaşamını yitiren işçilerin anısına olay yerine karanfiller bırakıldı. Yapılan açıklamada; Esma Dikan, Hanım Gülek, Şengül Yılmaz, Nisa Taşdemir, Tuğba Taşdemir, Cansu Esatoğlu ve Tuncay Yıldız’ın isimlerinin birer istatistikten ibaret olmadığı, bu ölümlerin denetimsizlik ve siyasi sorumluluk sonucu yaşandığı vurgulandı. Olayın bir “kaza” veya “kader” değil; denetim görevini yerine getirmeyenlerin ve iş güvenliğini kağıt üzerinde bırakanların yarattığı bir “emek katliamı” olduğu savunuldu.

Mücadele ve hesap sorma vurgusu

CHP Kocaeli Örgütü, emeğin sömürülmediği ve denetimin gerçek anlamda uygulandığı bir düzen kurulana kadar mücadelesini sürdüreceğini duyurdu. İş cinayetlerinin olağanlaştırılmasına karşı susmayacaklarını belirten örgüt, sorumluların yargı önünde hesap vermesi için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Exit mobile version