Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘’Ahlaki Değerlerden Uzaklaşan Bir Toplum Mutsuz Olur’’

Kartepe Zirvesi’nde konuşan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan “Ahlaki değerlerden uzaklaşan bir toplum mutsuz olur” dedi.

Kartepe Zirvesi’nde konuşan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan “Ahlaki değerlerden

Kartepe Zirvesi’nde konuşan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan “Ahlaki değerlerden uzaklaşan bir toplum mutsuz olur” dedi.

Kartepe Zirvesi Ara Güler Salonu üçüncü oturumunun moderatörlüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Lütfi Sunar yaparken Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tülin Vural Arslan ile Kırıkkale Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Refik Yaslıkaya “Şehirleşme ve Yapılaşma” konulu oturumda bir araya geldi. Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tülin Vural Arslan “Ahlaki değerlerden uzaklaşan bir toplum mutsuz olur” açıklamasında bulundu.

“Bu Dev Evler Bizi Mutsuzluğa İtti”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiği yurt içinden ve dışından çok sayıda akademisyenin katıldığı ” Şehircilik ve Mutlu Şehir” konularının ele alındığı “Kartepe Zirvesi-2019”  devam ediyor. “Şehirleşme ve Yapılaşma” konulu oturumda konuşan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan “ Deprem gerçeğini hepimiz kabul ediyoruz ve buna göre hareket etmemiz gerektiğini de söylüyoruz. Deprem gerçeğine karşı, dayanıklı, yüksek binalar yaptık. Ama bu binaların ahlaki değerlerden bizi uzaklaştırdığını anladık. Ahlaki değerlerden uzaklaşan bir toplum mutsuz olur. Biz bu evler yapılırken bunların olacağını ön göremedik ve umursamadık ama bu dev evler bizleri mutsuzluğa itti” dedi.

“Geçmişten Öğrenmeliyiz”

Çözüm önerilerini kaydeden Prof. Dr. Arslan” Peki, neler yapabiliriz bu mutsuzluğa son vermek için? Geçmişten öğrenerek bugünün problemlerine dirençli hale gelebiliriz. Geleceği düşünerek hareket etmeli ,kısa vadeli değil uzun vadeli projeler üretmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Yatay Binaların Mahalleleri

Dr. Öğr. Üyesi Refik Yaslıkaya ise konuşmasında sürdürülebilir şehirlerde mahalleler konusunu işledi. Köy bir yerel yönetimidir diyerek sözlerine başlayan Yaslıkaya” Mahalle ise böyle bir yönetime sahip değildir. Sürdürülebilir şehirlerde mahalleler artık yüksek katlı değil yatay binaların yapıldığı mahallelere dönüşecek. Yüksek katlı ev sorunlarını her ilimizde yaşıyoruz. Şimdi iktidar tarafından yeni getirilecek kalkınma paketinde yatay evlerin yapılacağı vurgusu var. Ortak alanların olduğu mahalleler inşa ederek insanları bir nebze de olsa mutlu etmeliyiz” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası”
Sıradaki Haber Büyükşehir’den İSG farkındalığına güçlü vurgu