Adalet Bakanı Gürlek: Raporda umut hakkı ifadesi yok

Adalet Bakanı Akın Gürlek, katıldığı canlı yayında Türkiye’nin gündemindeki en sıcak başlıkları değerlendirdi. Terörle mücadeleden yasadışı bahise, futbolda şike iddialarından uyuşturucu operasyonlarına kadar pek çok konuda önemli mesajlar veren Bakan Gürlek, özellikle "Terörsüz Türkiye Komisyonu" raporu ve "umut hakkı" tartışmalarına son noktayı koydu.

Bakan Gürlek, Türkiye’nin terör prangalarından kurtulması için yürütülen sürece büyük önem verdiklerini belirtti. Toplumun artık bu sorunu geride bırakmak istediğini vurgulayan Gürlek, şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlar artık terör sorunundan kurtulmak istiyor. Çok önemli adımlar atıldı ve süreç sağlıklı ilerliyor. Türkiye, kendi içerisindeki terör sorununu tamamen çözdüğünde gerçek bir güvenli alan haline gelecektir. Bu sürecin meyvelerini önümüzdeki dönemde hep birlikte toplayacağız.”

“RAPORDA UMUT HAKKI İFADESİ YOK: KİŞİYE ÖZEL DÜZENLEME OLMAZ”

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan “umut hakkı” ve “kişiye özel düzenleme” iddialarına net bir dille yanıt veren Bakan Gürlek, yasal çerçeveyi hatırlattı:

YASADIŞI BAHİSLE MÜCADELE: “BATAKLIĞI KURUTACAĞIZ”

Yasadışı bahsin toplumsal bir yara haline geldiğine dikkat çeken Bakan Gürlek, 81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıklarına özel bir genelge gönderildiğini duyurdu. Operasyonların kapsamının genişleyeceğini belirten Bakan, stratejilerini şu sözlerle açıkladı:

“Sadece oynayanları değil, bu işin reklamını yapanları da hedef alıyoruz. Operasyonlara sosyal medya fenomenlerinden başladık. Mevcut cezaların yetersiz olduğunu gördük; hedefimiz bataklığı tamamen kurutmak.”

FUTBOLDA ŞİKE VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ÖZEL EKİP

Spor dünyasındaki temizlik operasyonlarının sinyalini veren Gürlek, futbolun şaibelerden arındırılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda şike ile mücadeleye dair özel bir ekip kurmayı planladığını açıklayan Bakan, tüm maçların mercek altında olduğunu belirtti.

Ayrıca, son dönemde artan uyuşturucu operasyonlarına da değinen Gürlek, “Dosyaların tamamı delillendirilmiş durumda. Operasyonların devamı kararlılıkla gelecek,” diyerek zehir tacirlerine gözdağı verdi.

Exit mobile version