Ben Musa Özcan 25 yıldır mali müşavirlik yapıyorum.
Hesap verilebilirlik geçmişte oldukça dar kapsamlı bir anlam taşıyan bu bağlamıyla diğer ülkelerde ve Avrupa ülkelerinde karşılığı bulunmayan bir kelime iken artık yönetim ve günümüz ekonomimizin her bölümünde karşılaşan sıkça kullanılan reform aracı ve amacı haline dönüşmüştür.
Bu bağlamda hesap verilebilirlik ilişkisinin vatandaşlar ile kurumsal görevliler arasında kamu ve özel kurum örgütlerindeki hiyerarşik basamaklar arasında ve politikacılarla bürokratlar arasında bulunduğu söylenmektedir.
Hesap verilebilirlik basitçe bir kimsenin yaptıklarımızdan ve yapamadıklarından dolayı başka bir otoriteye açıklamada bulunması olarak tanımlanabilir.
Kamu kurumları ve özel kuruluşlar demokrasinin daha güçlü ve sağlam olması bakımından sorumlu olduğu kurum ve kuruluşlara yaptıkları iş ve işlemlerin ve hesap verilebilir olması kamuoyunun nezdinde itibarlara artırırım. Aksi halde itibar kaybederken buda toplum nezdinde güven bozulur demokrasi zarar görür
