Kocaeli’nin Körfez ilçesinde korsan servis taşımacılığı yapan araçlara yönelik gerçekleştirilen denetimlerde önemli bir uygulamaya imza atıldı. Emniyet ekipleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim ekiplerinin ortak çalışması sonucu korsan taşımacılık yaptığı belirlenen araçlar trafikten men edildi. Denetimlerin ilk etabında 3 aracın yasal olmayan şekilde servis taşımacılığı yaptığı tespit edilirken, uygulamalar gün içerisinde gelen bir ihbarla genişletildi.
Esnaftan gelen ihbar bir aracı daha yakalattı
Kocaeli Servis Araçları Odası’nın aktardığı bilgilere göre, Körfez’de Rota Liman ışıkları bölgesinde yapılan kontroller sırasında korsan servis taşımacılığı yaptığı belirlenen 3 araç trafikten çekildi. Daha sonra servis esnafından gelen ihbar üzerine Sanayi Caddesi’nde şüpheli bir araç ekipler tarafından durduruldu. Yapılan incelemede bu aracın da korsan taşımacılık yaptığı belirlendi ve trafikten men edildi. Böylece denetimlerde trafikten çekilen araç sayısı 4’e yükseldi.

Başkan İkizek’ten emniyet ekiplerine teşekkür
Kocaeli Servis Araçları Odası Başkanı Şenol İkizek, korsan taşımacılıkla mücadelede gelen ihbarların önemine dikkat çekti. Sanayi Caddesi’nde durdurulan aracın servis esnafının bildirimiyle tespit edildiğini belirten İkizek, denetimlerde görev alan emniyet ekiplerine teşekkür etti.
Korsan servis taşımacılığına karşı mücadele sürecek
Kocaeli Servis Araçları Odası, korsan servis taşımacılığına yönelik denetimlerin devam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, yasal mevzuata uygun şekilde hizmet veren servis işletmecilerinin haklarının korunması amacıyla emniyet ve ulaşım denetim ekipleriyle ortak çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi.
